Druk op enter om te zoeken

Re-integratietraject

Re-integratietraject

Min. prijs -
Max. prijs -
Body
Body

Kan uw zieke medewerker niet re-integreren in zijn eigen functie en is er sprake van mentale klachten? Mind at Work biedt trajecten aan van verschillende lengte. Indien de werknemer nauwelijks belastbaar is, adviseren we een traject van 3 maanden. 

Tijdens het traject is er aandacht voor de mentale klachten en belemmeringen. Desgewenst kan een psycholoog ondersteunen, zodat de belastbaarheid toeneemt en de werknemer meer bemiddelbaar wordt. 

Resultaat: een 2de spoor traject is doorlopen waarbij voldaan is aan de verplichting van de Wet verbetering poortwachter. Met uw medewerker zijn de arbeidsmogelijkheden in kaart gebracht. Na afloop van het traject ontvangt u een rapportage die u aan het verzuimdossier kunt toevoegen.

Neem contact op met Mind at Work voor een passend advies voor uw medewerker. Wij staan u graag te woord. Ons telefoonnummer is 036-5469570. 

Let op: Intake

Voorafgaand aan dit traject is er een intake door een van onze re-integratieconsulenten of een intake door een re-integratieconsulent en een psycholoog. 

De inhoud

Als eerste vindt er tijdens deze interventie een intakegesprek plaats. Het betreft hier:

* Afstemming opdracht met werkgever 

* Het uitnodigen van medewerker voor een intake 

* Intakegesprek met medewerker: De intake bestaat uit 1 sessie van 90 minuten. Bij de intake is een re-integratieconsulent en/of een psycholoog van Mind at Work aanwezig. Gezamenlijk bespreken we welke mogelijkheden er zijn binnen het tweede spoortraject en we besluiten hoe het traject eruit zou moeten zien. Na de intake stellen wij een Stappenplan op dat de werkgever met toestemming van de medewerker ontvangt.  

Een bemiddelingstraject bestaat uit: 

Individuele begeleiding en bemiddeling door een re-integratieconsulent en eventueel gespecialiseerde begeleiding door een psycholoog. Gemiddeld vindt eens in de 2 weken een gesprek plaats van 60 minuten. 

Startpunt is het persoonsprofiel, gebaseerd op de Functionele Mogelijkhedenlijst (FML), werkervaring en opleiding. Van daaruit stellen we een zoekprofiel op. 

We hebben aandacht gegeven aan het proces van verandering en loslaten van de bekende werksituatie. 

We hebben het persoonsprofiel verder uitgediept, dat wil zeggen stilgestaan bij: 

  • Opgedane werkervaring
  • Scholing/cursussen
  • Ambities, wensen, voorkeuren en ideeën van de medewerker over passende functies
  • Belemmeringen en beperkingen zoals de bedrijfsarts deze heeft vastgesteld
  • Specifieke vaardigheden van de medewerker die de re-integratie kunnen bevorderen
  • Persoonlijke eigenschappen van de medewerker

We maakten gebruik van verschillende vragenlijsten naar onder meer interesses, competenties en passende beroepen. De resultaten bespraken we na in onze persoonlijke afspraken. 

- We hebben onderzoek gedaan in het kader van het zoekprofiel. We hebben realistische nieuwe mogelijkheden in kaart gebracht, zoals branches, functies en/of werkzaamheden op de arbeidsmarkt. Deze passen bij de arbeidsmogelijkheden (FML) en het persoonsprofiel van de medewerker. Wij adviseren hoe hij/zij de afstand tot de arbeidsmarkt kan verkleinen.  

- Indien mogelijk: We hebben een basis cv opgesteld. 

- We hebben arbeidsmarktonderzoek gedaan op basis van het zoekprofiel: waar zijn de vacatures te vinden? Via welke sollicitatiekanalen? Bij welke bedrijven/organisaties? Hoeveel vacatures zijn er? Sluiten de vacatures voldoende aan of zijn er eisen waaraan de medewerker (nog) niet kan voldoen? Is aanvullende scholing nodig?  

- Indien aan de orde: een basis leggen voor activering, solliciteren en netwerken. 

- Er is een eindrapportage opgesteld.

Werkvormen:

Begeleidingsgesprekken individueel, huiswerkopdrachten, online tools zoals een vacaturezoeksysteem, beroepeninteressetesten en persoonlijkheid- en competentievragenlijsten. 

Doorlooptijd van de trajecten: 3, 6 of 9 maanden.

 

Voor wie

Voor medewerkers die niet kunnen re-integreren in de eigen functie of voor wie geen passende arbeid beschikbaar is binnen de eigen organisatie.

Mind at Work is gespecialiseerd in het bemiddelen van medewerkers met psychische, psychosociale en psychiatrische beperkingen. Tijdens het traject is er aandacht voor de mentale klachten en belemmeringen. Desgewenst kan een psycholoog ondersteunen, zodat de belastbaarheid toeneemt en de medewerker meer bemiddelbaar wordt.

Deze interventie is geschikt voor alle functies en opleidingsniveaus.

Locatie

De begeleiding kan zowel online als face to face op een van de volgende locaties plaatsvinden: 

  • Amsterdam 
  • Almere 
  • Utrecht 
  • Arnhem 
  • Zoetermeer 
  • Roosendaal 
  • ’s Hertogenbosch 
  • Weert 
  • Deventer 
  • Assen 
De professional

Coaches: re-integratiecoaches, loopbaancoaches: 6 in loondienst, 3 op freelance basis.

Psychologen met de volgende masteropleiding: Neuropsychologie, Arbeids- en Organisatiepsychologie, Gezondheidspsychologie, Psychologie: 3 in loondienst, 4 op freelance basis. 

Terugkoppeling werkgever

Werkgever: telefonisch en per e-mail na een gesprek en bij relevante ontwikkelingen in het traject, schriftelijk eens in de 3 maanden een periodieke rapportage. 

Bedrijfsarts: terugkoppeling en afstemming bij relevante kwesties over de belastbaarheid die van invloed zijn op de invulling van 2de spoor en het bepalen van de koers van het traject.