Druk op enter om te zoeken

Intake & Anamnese t.b.v. psychodiagnostisch onderzoek

Intake & Anamnese t.b.v. psychodiagnostisch onderzoek

Min. prijs -
Max. prijs -
Body
Body

Wanneer (chronische) psychische klachten leiden tot problemen in het functioneren, is het belangrijk om eventuele beperkingen en mogelijkheden in kaart te brengen. Voor een doeltreffende begeleiding moet duidelijk zijn wat de medewerker, ondanks de psychische klachten nog wel kan.

 

Een psychodiagnostisch onderzoek geeft inzicht in de relatie tussen de persoon en de arbeidsrelevante factoren.

Let op: Intake

Voorafgaand aan de interventie vindt een intake plaats. De intake bestaat uit een gesprek met een testonderzoek waarbij gekeken wordt naar lifestyle-factoren, het in kaart brengen en classificeren van gezondheidsproblemen, inzicht verkrijgen in de persoonlijke stijl van de betrokkene en werkfactoren die van invloed zijn op de gezondheidsbeleving. In het adviesgesprek bespreken we  het doel en adviesplan. Hierin lichten we de voorgestelde interventie toe en geven we een werkadvies.

 

De inhoud

Ieder mens is uniek. Daarom stemt onze (GZ-)psycholoog tijdens de Intake en Screening (anamnese) de onderzoeksvraag af met zowel de verwijzende arts als de leidinggevende.

 

Tijdens het oriënterende intakegesprek met uw medewerker wordt de vraagstelling besproken en doen wij een eerste globale indruk op van de sterke en zwakke kanten van de medewerker die mogelijk de problemen in stand houden of wellicht versterken. Aan de hand van deze inventarisatie wordt nagegaan of en zo ja, welk soort expertise onderzoek nodig is om de vraagstelling te kunnen beantwoorden.

 

De werkgever ontvangt een voorstel en een offerte (meeste onderzoeken zitten rond 2.725,-- euro) voor het in te zetten expertise onderzoek. Zodra Skils akkoord heeft ontvangen voor het voorstel en de daaraan verbonden kosten, wordt het onderzoek in gang gezet. Zo niet, dan wordt uitsluitend de intake in rekening gebracht.

Voor wie

Afhankelijk van de klachten en de werksituatie vraagt de (bedrijfs)arts een psychodiagnostische onderzoek aan.


Onderzoeksvragen kunnen gaan over
• Persoonlijkheidsonderzoek
• Neuropsychologisch onderzoek 
• Intelligentie onderzoek 
• EQ onderzoek /ontwikkelassessment 
• Autisme onderzoek 
• ADHD-onderzoek 
• Onderzoek Werk & Competenties 

 

De onderzoeken zijn bedoeld voor inzetbaarheidsvragen bij medewerkers met: 
• Chronische en/of onduidelijke psychische klachten/ beperkingen 
• Beperkingen in het cognitief functioneren (geheugen, leervermogen, intelligentiebepaling, taalgebruik en het kunnen begrijpen en uitvoeren van complexe, dagelijkse handelingen) 
• Problemen in communicatie of interactie met anderen 
• Persoonlijkheidsproblematiek 
• Vragen over ontwikkelpotentieel 

Locatie

Op een Skils locatie, landelijke dekking.

De professional

Skils werkt uitsluitend met (post)academisch geschoolde psychologen. Van de ruim 80 psychologen, vrijwel allemaal in vaste dienst, is de helft BiG geregistreerd (GZ-psycholoog, klinisch psycholoog of psychotherapeut).

Belangrijk is dat onze psychologen allen ervaren behandelaren zijn, die naast klinische kennis veel kennis hebben van organisatiekunde en beschikken over organisatiesensitiviteit. Dat heeft niet elke psychloog, maar wel degenen die Skils werft.

Terugkoppeling werkgever

Tijdens het oriënterende intakegesprek met uw medewerker wordt de vraagstelling besproken en doen wij een eerste globale indruk op van de sterke en zwakke kanten van de medewerker die mogelijk de problemen in stand houden of wellicht versterken.

 

Aan de hand van deze inventarisatie wordt nagegaan of en zo ja, welk soort expertise onderzoek nodig is om de vraagstelling te kunnen beantwoorden.

 

De intake is de startfase van het onderzoek, wij gaan ervan uit dat het onderzoek zal worden ingezet, indien dit om welke reden dan ook niet het geval is, wordt uitsluitend de intake in rekening gebracht.

Aanbieder
Skils

Skils is een landelijk opererende organisatie voor psychologische dienstverlening gericht op het bevorderen van inzetbaarheid en werkgeluk. 

Dienst delen